Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19) infectie

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19) infectie


De impact van een infectie met het Corona-virus kan groot zijn. Het herstel na een corona infectie verschilt per persoon. Waar de één snel herstelt, duurt het bij een ander lang en heeft deze extra zorg nodig. 
Het grootste deel van de mensen die Corona krijgen, kunnen thuis uitzieken of worden alleen voor korte duur in het ziekenhuis opgenomen als er extra zuurstof nodig is. 
Wanneer mensen last blijven houden van restklachten, is het goed om hier naar te laten kijken. 
Klachten als vermoeidheid, longproblemen, problemen met de ademhaling, spierklachten, maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken in hun dagelijks leven. 

Via een verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u bij de fysiotherapeut terecht voor begeleiding. 
Samen met de fysiotherapeut brengt u uw klachten in kaart en wordt er een behandelprogramma opgesteld om te werken aan uw doelen.

Wanneer u langdurig in het ziekenhuis, of zelfs op de IC heeft gelegen, is intensieve revalidatie nodig. Deze zal vanuit het ziekenhuis en/of een revalidatiecentrum worden opgestart. Maar ook in de periode daarna zult u nog moeten werken aan uw herstel. De opgestarte zorg kan wanneer u weer thuis bent, bij onze praktijk vervolgd worden.

Soms vraagt de behandeling een aanpak vanuit meerdere disciplines. Zo nodig zullen we dan ook samenwerken / overleggen met bijvoorbeeld een longverpleegkundige, ergotherapeut, diëtist, logopedist of psycholoog.