Onze Therapeuten

Rob Rook

Rob Rook

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Sportfysiotherapeut
Echografie

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 1991 werkzaam in de Hoeksche Waard. In eerste instantie als medewerker en vanaf 2008 als praktijkhouder van Fysiotherapie Heinenoord. In de loop van de jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd zoals:

- Manuele Therapie
- Sportfysiotherapie
- Mobilisaties volgens de DAM-methode
- Echografie
- Schouderproblematiek - lid van het Schoudernetwerk Rotterdam en Drechtsteden (SNRD)
- Nerve Gliding Exercises
- Cursussen betreffende de knie, enkel en wervelkolom

BIGnr.: 99034858904


Harmke

Harmke van der Weijden

Algemeen Fysiotherapeute
Bekkenfysiotherapeute
Adem- en Ontspanningstherapeute

Ik ben Harmke van der Weijden. Sinds 1987 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na een korte periode van werkzaamheden in de grote steden kwam ik uiteindelijk in 1990 voor “tijdelijk” (dacht ik) in de Hoeksche Waard werken hetgeen in de tijd mijn hart heeft gestolen. De dorpscultuur, mentaliteit, diversiteit korte lijnen met de artsen e.d. spreken me tot op heden bijzonder aan. Het is dan ook wat langer geworden…

Nascholing
Ik heb nascholing gedaan op vele fysiotherapeutische gebieden. Naast mijn affiniteit met adem- en ontspanningstherapie, de invloed van de psyche op het lijf heb ik in 2008 mijn post-hbo opleiding bekkenfysiotherapie afgerond en ben ik als zodanig geregistreerd en werkzaam.

Ik realiseer me dat het bekkengebied een intiem en kwetsbaar gebied is. Mensen kunnen helpen met de basale dingen waar de meeste mensen niet graag over praten maar wat een stoorzender of een enorme beperking in hun leven kan betekenen, ervaar ik als enorm dankbaar werk. Als plassen, poepen en seks niet meer vanzelf gaat of klachten oplevert als moeite, pijn, vaak gaan, verlies etc. kan bekkenfysiotherapie iets voor u betekenen.

Als eind- opdracht van de opleiding had het onderwerp prikkelbare-darm-syndroom mijn aandacht. Inmiddels verdiep ik me steeds verder in de diverse gebieden zoals: meten van verzakkingen, stuitklachten, lage rug, zwangerschapsgebonden bekkenpijn , Zwangerfit, pijn/stoornissen bij seks, "Wat te doen rondom diverse operaties in het bekkenbebied? Kanker in het bekkengebied?" Ik onderzoek en behandel vrouwen en mannen. Ook heb ik een extra cursus functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen gevolgd. Zo blijf ik me verdiepen om mensen goed te kunnen helpen. Bekkenfysiotherapie kan in veel gevallen tot goede resultaten of adviezen leiden. Zit u met een probleem op dit gebied, loop er niet onnodig lang mee rond maar maak een afspraak.

BIGnr.: 39035460204


Kim Majoor-van Dijk

Fysiotherapeute 


BIGnr.: 09908826604


Stefanie Lamers

Fysiotherapeute 

Handtherapeute

Neurorevalidatie

Fysiotherapie bij longaandoeningen

Fysiotherapie bij herstel na het coronavirus (COVID-19)

Ik ben Stefanie Lamers. Ik ben in 2012 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen.

Na mijn studie heb ik in de omgeving van Nijmegen en in de Hoeksche Waard, de plek waar ik ben opgegroeid, verschillende langdurige waarnemingen gedaan. Sinds juli 2015 werk ik met veel plezier bij Fysiotherapie Heinenoord als algemeen fysiotherapeut. U kunt specifiek bij mij terecht voor neurorevalidatie en fysiotherapie bij longaandoeningen zoals COPD. Ook voor begeleiding bij het herstel na het coronavirus kunt u bij mij terecht.

Naast algemeen fysiotherapeut ben ik sinds 2019 ook handtherapeut. Handtherapie richt zich op allerlei klachten en revalidatie bij problemen van de vingers, hand, pols en/of elleboog. Hiervoor kunt u bij mij terecht.

In de toekomst wil ik mij verder blijven ontwikkelen in de algemene fysiotherapie, handtherapie, longrevalidatie en neurorevalidatie. Door het volgen van nascholingen en het doen van cursussen wil ik mijn kennis en kunde blijven vergroten. 

BIGnr.: 39915322504  


Alle therapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits-register van het KNGF.