Redcord-systeem

Wat maakt Redcord uniek?

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdisfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandeld, gaat deze spieren weer activeren.

Men maakt gebruik van suspensie training; door middel van instabiele koorden en uw eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie.

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn fouten in de biomechanische ketting, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid of fout bewegingspatroon. Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.

Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en aangepast kan worden aan elk niveau.

Redcord wetenschappelijk gefundeerd 

Redcord is een 'evidence based concept', gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren met nieuwe studies de verdere ontwikkeling van het concept.

bron: www.redcordnederland.nl